des 01

Pepperkakedeig oppskrift

Når jeg bestemmte meg for å lage pepperkakehuset i fra grunnen av snuste jeg litt rundt på nettet etter oppskrifter. Etter å ha lett litt ringte jeg bestemor etter tips og råd. Det hele endte med at jeg fikk oppskriften hun bruker. Noe jeg synes er kjempe koselig, siden jeg brukte å hjelpe henne med å lage pepperkakehus når jeg var liten. Tenkte jeg kunne dele den med dere, det er ikke det samme med ferdig deig eller kjøpte pepperkaker.

Du trenger:
– 2 dl sukker
– 1 1/2 dl sirrup (lys sirrup)
– 1 ts ingefær
– 2 ts kanel
– 1 ts nellik
– 1 ts kardemomme
– 1 ts natron
– 150 g margarin
– 1 egg
– 500 g hvetemel

Slik gjør du:
Kok sukker, sirrup og krydderet sammen. Ta kasserollen av platen og la det kjøle litt, ha i natron. Rør inn smeltet margarin. La det kjøle litt til, og tilsett egg og mel litt etter litt. La deigen så over natten, bak ut, stek og spis!:)

Jeg har aldri prøvd dette før, og har enda ikke bakt ut og stekt deigen, men jeg er 99% sikker på at den ble god! Jeg har ikke tilsatt nellik da jeg kun fannt hel nellik på butikken.

weheartit

Bilde fra weheartit.com


Synes du jeg skal komme med oppskrifter oftere?
Skal du bake pepperkaker/pepperkakehus til jul?

sign

1 Kommentar

  1. Reidun Beate sier:

    Har baket pepperkaker i dag jeg. :)

    SV: Det er ikke for sent nei. Bare send sminkebilde til mailadressen min. :)
    Jeg følger deg forresten på bloglovin nå. :)

Skriv et svar