feb 04

A rash

Da jeg var 14-15år fikk jeg et forferdelig utslett, jeg begynnte å klage til mamma som er sykepleier, over små røde områder som klødde og svidde. Til å begynne med var det bare «smør med hudkrem» og «det går over» kommentarer… Helt til en morgen, der jeg kom springende ned fra badet og gjorde det ganske klart at jeg ikke hadde en eneste liten plan om å dra på skolen. Hele kroppen var full av utslett, store «blemmer» på en måte. Anklene, håndleddene, mellom tær og fingre, innsiden av lårene, leggene, ja, you name it. Så bar det avgårde til mr.doktermann, han gav meg en henvisning til hudlege siden jeg ikke har noen allergier.

Etter å ha kjørt en time for å komme til hudlegen, satt vi på kontoret hans og forklarte situasjonen. Han tok negelen sin og skrapet tre ganger nedover armen min. De tre plassene han skrapte hovnet opp, ble røde og kløende utslett. Joda, her var det elveblest. Han sa ett eller annet om hudceller og utslipp av stoffer som skaper en allergisk reaksjon. Jippi, jeg har en allergisk reaksjon på min egen hud, flott. Jeg fikk allergimedisin som jeg skulle ta til jeg «vokste det av meg». En gang i blandt skulle jeg la være medisinen i en uke, for å se om jeg var blitt bedre.

Fem år senere var jeg endelig kvitt dritten! Haha, jeg vannt (tilslutt…)!  Helt til desember 09… Jeg fikk ny jobb, noe jeg tydeligvis reagerer på. Siden det bare var hendene som fikk ta støyten denne gangen var det jo ganske tydelig at det er jobben jeg reagerer på. Ikveld sitter jeg på jobb. Bare minutter etter jeg kom hit begynnte jeg å klø, og nå har det utvikklet seg over hele kroppen. Forbanna dritt!

Så sier du, «hvorfor ikke begynne å spise allergimedisin i gjenn?». No way! Er du klar over hva den dritten gjør med en stakkars menneskekropp?! De som har pollen allergi vet hvordan formen er om sommeren, de fleste regner med slappheten og slikt kommer i fra selve allergien… Har du derimot lest om bivirkningene på medisin du tar skjønner du at det er nokk ikke kilden til den dårlige formen du er i. Allergimedisin gjør folk slappe å trøtte, det tærer på tennene og er ikke bra for kroppen i det heletatt! Jeg hadde dårlige tenner i fra før, men jeg tror munntørrhet(symptom på medisin) og slit på tennene hadde sin medvirkning. Jeg har vært gjennom tre tunge narkosetimer hos tannlegen, som gjorde meg sengeliggende i syv måneder. Så nå nei du, ikke noe djevel tabeletter på meg!


Bildet er lånt fra google.

Jeg synes for tiden skikkelig synd på  Guðrún Jóna som plages med elveblest og har mistet hele tre uker med skole pga. dette. Utrolig kjipt. Jeg sender mine beste tanker til henne fordi jeg vet nøyaktig hvor frustrerende, irriterende  og ikke minst hvor vondt dette er. Unner virkelig ingen dette!

Skriv et svar