des 04

Hjemmelagde karameller

I går skulle jeg lage karameller, men da allt var kommet i kasserollen så jeg at jeg ikke hadde tid til å bli færdig. Så jeg dro på  jobb og tenkte at jeg kunne gjøre det ferdig når jeg kom hjem. Paibjørn derimot hadde det travelt, og fannt ut at han skulle gjøre det for meg mens jeg var på jobb.
Poenget var jo at jeg skulle lage det selv, så jeg kunne fortelle dere om det faktisk var like lett som oppskriften sier.

I følge paibjørn, skal det ikke være så vanskelig. Han sa det var litt tungt å skjære de opp (kniven vår er sløøøv!). Jeg derimot synes bitene ble for store, så jeg var lur å varmet kniven med hårføneren før jeg skjærte de opp;) Funket ganske bra! Det eneste er koketiden, den er litt tricky. Du må på en måte bare prøve deg fram.
Opplever du at massen ikke vil stivne, har du ikke kokt den lenge nokk. Ikke fortvil! Du trenger ikke begynne helt på nytt i gjenn, hell den tilbake i kasserollen og kok mer!

251749-5-1244900356387-n400
(Bildet er lånt fra google)
Du trenger:
– 2oo g sukker
– 50 g margarin
– 2 dl sirup
– 2,5 dl fløte
– 1 ts vaniljesukker

Slik gjør du:
Kok allt opp i en kasserolle (ikke teflon). Rør godt på middels varme mens det koker. Ta litt karamell på en skje og drypp en dråpe kaldt vann i karamelln for å sjekke konsistensen. Ikke kok så lenge at karamellen blir for mørk. Jo mørkere karamellen er, jo hardere blir den. Når «røren» er ferdig kokt heller du den over en langpanne (brødform funker og) med bakepapir på. Når massen har stivnet skjærer du den opp i biter etter ønsket størrelse. Ha melis i en boks/pose og ha karamellene oppi. Rist! Så klistrer ikke karamellene seg fast i hverandre.

Karamellene smaker kjempe godt og er super flotte å gi bort i gave! Spesiellt nå som det er jul! Blir litt søl, men der er veldig lett å lage! Enjoy!

sign

Skriv et svar